Full moon party, Oud&Nieuw in Bangkok, mijn nieuwe thaise kapster(tje) en terug naar NL!!!
Hopelijk hebben jullie allemaal fijne feestdagen gehad! Die van mij waren dit jaar toch heel wat anders dan gewoonlijk! Met zo'n 30 graden, zonnig weer en liggen op het strand..was er nou niet bepaald een kerstsfeer! En ook mijn Oud&Nieuw in Bangkok was eventjes wat anders dan normaal! Maar daarover vertel ik straks...eerst maar terug naar 21 december: de dag (of eigenlijk beter..de nacht) van de full moon party!
Die avond hebben Kajan en ik eerst even goed avondgegeten (onder het mom van: 'een goede bodem in je maag'). Daarna zijn we het strand opgegaan, waar al de eerste tekenen van de full moonparty zichtbaar werden. Vuurtorens, een glijbaan door een brandende ring, tafels om op te dansen, bucket-kraampjes met al hun drank uitgestald, waren gereed voor het grootse feest! Moet je voorstellen.. elke maand, als er een volle maan is (duh..), is er zo'n feest. En er komen in totaal zo'n 10.000-30.000 mensen op af!! Ongelofelijk!
En het staat bekend om de hoeveelheid drank die er doorheen gaat, de fluoriserende kleren en totale gekte van alles en iedereen! Kajan was al eerder naar zo'n feest geweest en had me behoorlijk wat verteld over wat hij nog kon herinneren van de vorige keer (en ook vooral..wat hij niet meer kon herinneren!) Ik had dus hoge, maar ook gestoorde verwachtingen over dit feest en ik moet zeggen.. het was me een belevenis!!
Het begon eerst met de gebruikelijke fireshows; jongens die met vlammende stokken en touwtjes allerlei trucjes uithalen.
Daarna werd de muziek harder gezet en stroomde het strand al snel vol met allemaal mensen, gekleed in felgroene, roze en oranje topjes en broeken, en met een bucket als gadget.
De sfeer zat er al meteen goed in en met de uren werd het steeds gezelliger en drukker! Wat een topavond was het! Heel veel leuke mensen ontmoet en ook weer een tijd met Elin en Angelica (2 leuek zweedse meiden die we de vorige avond hadden leren kennen) staan dansen.
De volgende dag moest Kajan veel te vroeg de boot halen om terug te gaan naar bangkok (voor zijn vlucht naar Australie). Dus zaten we allebei nogal duf (tja..ik was nou niet bepaald nuchter geweest snachts) bij het ontbijt om half 11 sochtends. Na het eten naar binnen te hebben gepropt, een snelle maar stevige knuffel en wat woorden moest hij dan toch echt vertrekken.. Ondanks de dufheid ben ik daarna snel op zoek gegaan naar een nieuwe slaapplek, aangzien het huisje waar we in sliepen te duur was voor mij alleen.
Godzijdank vond ik snel een goedkope plek en kon ik niet veel later daar verder slapen!
De dagen daarna heb ik overdag wat dingetjes geregeld en ben ik telkens een paar uurtjes naar het strand gegaan en savonds gefeest op het strand met Elin en Angelica. Super gezellig! Wat een gaaf eiland is Koh Phangan (als je van een feestje houdt dan...:))
Na vijf uitbundige dagen op Koh Phangan was het tijd om verder te reizen naar de volgende bestemming: Koh Tao.
Dit is een vrij klein eiland waar veel mensen naar toe gaan die een duikcursus willen doen. Zo'n persoon was ik dan weer niet, maar ik wilde toch graag dit eiland zien. Iedereen sprak er lovend over! Dus die ochtend werd ik opgehaald met een busje en even later stond ik op de pier te wachten op de boot.. En erg relaxt was het niet aangezien het zo'n 35 graden was en erg benauwd. (en mijn slechts 4 uurtjes slaap zal ook wel meegerekend hebben...) Wachtend op de boot leerde ik Charlotte, een meisje uit Engeland, kennen. Met haar heb ik eerst op de pier en later op de boot zitten kletsen. Op Koh Tao zijn we samen op zoek gegaan naar een plek om te slapen, maar tot onze verbazing was bijna alles vol en/of heel erg duur!! Dus hebben we een hele tijd met onze rugzak in de hitte rondgelopen, hier en daar vragend of er nog plek was. Uiteindelijk vonden we een plek waar nog 1 kamer vrij was..en die hebben we maar samen gedeeld! (we hadden allebei niet zoveel zin om nog 1 uur verder te zoeken en dit was natuurlijk wel een gezellige optie!:))
Na een verfrissende douche hebben we wat rondgelopen en ergens een late lunch gegeten. Het was inmiddels rond 4 uur in de middag!
Van het strand was weinig te zien, aangezien er vloed was, maar wat een geweldig mooi eiland is het! En wat een geweldige sfeer hangt er...er zijn veel terrasjes waar mensen in het zonnetje zitten of liggen te genieten van een drankje en de muziek! Wauw...super relaxt!
Ik ben in totaal 4 dagen op Koh Tao gebleven..de eerste 3 dagen met Charlotte en de laatste dag in m'n eentje omdat zij een duik-cursus ging doen.
Lekker op het strand gelegen, gezwommen, gelezen, rondgelopen op het eiland en beetje geshopt...wat wil je nog meer!:)
Op 30 december ben ik met de boot en bus terug gegaan naar Bangkok om daar Oud&Nieuw te vieren. Aangezien de eerste keer in Bangkok nou niet echt succesvol was (zie eerdere weblogberichtjes) betwijfelde ik of het wel een slimme keuze was om daar weer terug te keren.. maar wat een goede beslissing was het! Ik heb 3 hele leuke dagen en nachten gehad daar!! Vrij snel na aankomst in Bangkok, savonds rond een uurtje of 8, een hostel gevonden vlakbij de Kao san road (DE plek voor savonds). De kamer was nou niet echt denderend, a la postzegelformaat, maar prima voor mij alleen! Toen ik even later had gegeten en wilde afrekenen werd ik door 2 spanjaarden uitgenodigd bij hun aan tafel te zitten. Was erg gezellig en het werd steeds gezelliger (naarmate er meer biertjes werden besteld!:) en er even later ook nog een jong Duits stel bij kwam zitten. Met z'n allen besloten we, toen het tegen middernacht liep, het restaurant in te wisselen voor een club! Een hele hippe club waar helaas nou niet bepaald mijn soort muziek werd gedraaid en er waren ook alleen maar Thaise jongens te zien..(ook niet echt mijn 'ding';))..Toen een van de spanjaarden toen ook nog half kwijlend naast me stond en zei: ' Doenja, I wanna kiss you' ben ik snel met een groepje Australianen weggevlucht. Niet veel later kon ik mijn geluk niet op toen ik allerlei Hiphop, RnB en latin-hits voorbij hoorde komen in een andere club...jaja.. lekker gedanst dus! De Australianen was ik inmiddels weer 'kwijtgeraakt', zo gaat dat nou eenmaal, maar al snel vond ik weer een nieuw Australiaan, Djait! Met hem heel gezellig gekletst en nummers uitgewisseld om af te spreken voor de volgende dag (oud & nieuw). Daarna was het dan toch wel tijd om mijn bedje op te zoeken na deze lange reisdag en geslaagde uitgaansnacht!
Oudjaarsavond heb ik op Kao san road doorgebracht. Bizar genoeg kwam ik weer allerlei mensen tegen die ik eerder had ontmoet op een van de eilanden! Heel toevallig dat ik ze weer tegenkwam! Natuurlijk ook weer nieuwe mensen ontmoet van overal over de wereld! Net voor 12 uur werd er even afgeteld en werden er ballonnen opgelaten, maar voor de rest was er weinig te merken van een nieuwjaarsfeest! Wel jammer... Ik denk dat ik voor het vuurwerk naar een andere plek had moeten gaan. Desondanks was het heel erg gezellig op Kao san road! Er waren echt onwijs veel mensen daar! Rond een uurtje of 1 Djait gevonden en tot half 5 met hem zitten kletsen! Erg gezellig!
De volgende dag, 1januari, niet zo heel veel uitgevoerd! (het is en het blijft toch een 'uitbrak-dagje';)). Smiddags heb ik mijn vliegticket geboekt naar Nederland voor 20 januari! En ook heb ik een ticket geboekt voor Koh Chang voor de volgende dag. Savonds weer gedanst in de leukste club van de kao san road en met Djait wat gedronken.
Op 2 januari vertrokken naar Koh Chang, een eiland aan de oostkust van Thailand. De busreis was voor mij echt een hel, vanwege mijn hoestbuien (sinds 1 week heb ik daar last van) en de verschrikkelijke airco.. Dat gaat helaas niet zo goed samen! Na een korte oversteek met de boot van het vaste land naar het eiland, ging ik met de taxi op weg naar de 'Lonely Beach'..De weg was als een achtbaan: heuvel op, heuvel af, scherpe bocht naar links, scherpe bocht naar rechts!!!
Na dit rustgevende ritje heb ik snel een leuk plek gevonden om te verblijven. Helemaal blij met een leuk huisje, ging ik op weg naar het strand...en tja.. dat was toch wel een stukje verder dan ik dacht! (pluspunt minder dan maar voor het leuke huisje)
De dagen daarna - ik ga er niet over liegen- waren van hoogste klasse 'pure luiheid'...opstaan, ontbijten, rug insmeren (is nog best een opgave in je eentje..), naar het strand, mooi plekje uitzoeken voor je handdoek, beetje zwemmen, beetje lezen, beetje muziek luisteren en aan het eind van de middag op weg naar 'huis', onderweg wat stukjes ananas en watermeloen kopen en daarna lekker douchen en lezen in de hangmat bij het huisje...zucht!!! De avonden waren gevuld met een film kijken bij het ene restaurantje, free BBQ's en feestjes! Op een avond, ontmoette ik in de supermarkt een klein schattig thais meisje. Na wat dollen, wilde ze heel graag mijn haar doen..schaterlachend heeft ze daarna allerlei kapsels uitgeprobeerd. (en tja.. de klitten in mijn haar, die ik achteraf had, nam ik maar voor lief!;)) Zie de foto's!
9 januari ben ik naar Koh Mak gegaan. Een klein eiland, maar geweldig mooi! Ook daar heb ik heerlijk liggen genieten op het strand...tja, nu kan het nog!;)
Veel foto's gemaakt van het schitterende strand met palmbomen en de adembenemend mooie zonsondergangen!
Ook deze keer had ik een heel leuk, schattig huisje. Alleen werd de slogan 'Back to the nature' van de deze plek nogal letterlijk genomen..ik zag de muisjes lang het plafond van mijn huisje lopen..slik!
Vandaag ben ik weer teruggegaan naar Koh Chang, aangezien dit op weg is naar Bangkok. Ik ben van plan om nog 2 dagen hier te blijven en daarna, op de 16e terug te gaan naar Bangkok. De 20e vlieg ik om 00.50 snachts, via Cairo, terug naar Nederland! Als alles goed gaat kom ik dan op 20 januari om 2 uur smiddags aan! Oeh.....spannend!!! Na ruim 3,5 maand is het dan toch echt tijd om weer terug te gaan naar Nederland!
Ik las op internet dat het regent en rond de 6 graden is..dat wordt wel even flink afkicken...
Maarja.. nu nog maar even goed genieten hier van mijn laatste dagen!!
Tot snel!
Liefs,
Doenja
dag lieve doenja,
ik heb met veel plezier en ook verbazing je lange verhaal gelezen. je ziet veel mooie dingen, eet en drink lekker, maak leuke feesten en dansavondjes mee en vooral leer je heel veel mensen kennen. geweldig is dat. ik verbaas me zo dat dat allemaal zo makkelijk gaat. het zal natuurlijk ook zeker aan jezelf liggen en dat je een gezellige open meid bent en .....ook nog heel mooi.
eigelijk ben ik ook een ietsie pietsie jaloers op je. wanneer je weer thuis bent wil heel graag met je kletsen over je reis want ik heb veel vragen en ben heel benieuwd over jou belevenis van al die maanden.
geniet de laatste week nog van je prachtige reis en tot gauw in het kouwe nederlandje.
liefs marian
Ha Doenja,
Wederom heb ik genoten van je mooie verhalen. Wat onwijs leuk ook dat je zo'n plezier hebt gehad met Kajan aan je zijde en prachtig, zoals je die knakkers afwimpelt als je er gewoon geen zin in hebt, chapeau! ;)
Wat een leuke manier ook om met iemand een band op te bouwen zoals bij Charlotte, of het meisje in de supermarkt. Ik heb al hier en daar een voorproefje gezien, maar ik ben ook zeer benieuwd naar de rest van je foto's ;)
groetjes en liefs
Marjolijn
AAAAAAAAAAAHHH IK BEN WEER EENS JALOERS! wat relaxt! en ga alsjeblieft nog heel even een film kijken in siam paragon als je in bangkok bent, gewoon omdat het een belevenis is om daar rond te lopen:) en als je daar geen geld voor denkt te hebben moet je maar denken dat je hiet in nederland het 3 dubbele betaalt voor een filmpje in de bios kijken. zie je snel meisje! kus, Giliam
Hee Meis!
Klinkt leuk! Jammer dat er geen vuurwerk was in Bangkok, maar tenslotte hadden we dat al in een overdosis in India gehad (lees: om 3 uur 's nachts een duizendklapper naast je raam). Afkicken zal het zeker worden, maar echt koud is het de afgelopen dagen niet geweest. Helaas is morgen de laatste dag en gaat het weer echt winter worden. Ik kijk er naar uit je weer te zien, we hebben een hoop bij te kletsen! Kus!